Nitrogén palack az élelmiszeriparban.

Szponzorált tartalom

nitrogén palack
nitrogén palack

Érdekes beszélgetésbe keveredtem egyik fellépőnkkel a minap. Azt hiszem, onnan indultunk, hogy ő rengeteg készételt vásárol, amiben a tartósítógáz részben nitrogén. Innen pedig már csak egy macskaugrás volt egy általa ismert cég, akik nitrogén palack forgalmazásával és cseréjével foglalkoznak, mégpedig a gázpalackfutár.com.

A gázpalackfutár.com 17 éve van jelen a piacon és szinte minden olyan gáz forgalmazásával és kiszállításával foglalkozik, amire magánembereknek vagy az iparnak szüksége lehet. Tartanak szokványos PB gázt is, de olyan különlegességek is szerepelnek a palettájukon, mint a Corgon gáz. 18% széndioxid és 82% argon keverékeként, a corgon messze hatásosabb a régen használt CO2 védőgáznál. Bármilyen lemezvastagságú, ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélról is van szó, a hatékony és gazdaságos hegesztési munkákhoz a corgon gázkeverék a legideálisabb.

A gázpalackfutár.com természetesen tartja az iparban talán legismertebb védőgázt, az Argont, is. Az argonnak megvan az a rendkívüli képessége, hogy alig, vagy egyáltalán nem lép reakcióba más elemekkel és vegyületekkel, így ennek köszönhetően még a kohászat és ívhegesztés hőmérsékleti körülményei között sem lép kölcsönhatásba a fémekkel. Éppen ezért alkalmazzák szívesen a metallurgia területein, de jellemzően megtaláljuk a búvárkodásban és az élelmiszeriparban is. Sőt, még egyes fénycsövekben is használják. De barátom rendelt a gázpalackfutártól már oxigén palackot is lánghegesztéshez.

A gázpalackfutár.com ugyanis kis- és nagy megrendelést egyformán fontosként kezel. Sőt, rendkívül sürgős esetben akár előbbre veszik a kisebb értékű kiszállítást a naggyal szemben, ha a nagynál nem azonnal megoldandó vészhelyzetről van szó.

Mivel ilyen széleskörű a felhasználás a különböző gázok esetében, a palackok mérete is követi ezt a változatosságot, hogy minden cég illetve személy megtalálhassa a számára legideálisabb kiszerelést. A palackok mérete jellemzően 5 és 50 Liter között mozog.

Szeretek a gázpalackfutár.com-tól rendelni, mert Budapesten és annak 20 km-es körzetében akár 2-4 óra alatt megtörténhet a kiszállítás. Szuperül alakítják a futárok útvonalát és nagyon figyelnek a hatékonyságra. Nem rabolják feleslegesen sem az ügyfél, sem saját futárjaik idejét. Telefonon előzetesen értesítenek a futár érkezéséről, így a csere egy-két perc alatt le is bonyolítható. Mindössze arra kell figyelni, hogy a cserélni kívánt palack és a most rendelt palack azonos méretű legyen. Ez a kiváló szervezés teszi lehetővé, hogy a gázpalackfutár.com hetente kb. 100 ügyfelet szolgálhasson ki.

Nagyon érdekes beszélgetés volt és mindenképp megjegyzem magamnak a gázpalackfutár.com nevet, hiszen a nitrogén palack mellett rengeteg típusú palackozott gázzal foglalkoznak még