DPF szűrő tisztítása, részecskeszűrő tisztítása.

Szponzorált tartalom

DPF szűrő tisztítása
DPF szűrő tisztítása

Egy autót nem elég csak tankolni, folyamatosan karban kell tartani. Amikor valami műszaki probléma lép fel, arról többnyire rövid időn belül tudomást szerez az autós, azonban vannak olyan gondok is, amire épp úgy, mint a klímatisztításra, időnként sort kell keríteni. A DPF tisztítás egy hasonló dolog, ami azért fontos, mert ez a részecskeszűrő a dízelmotorból származó szilárd szennyezőanyagok majdnem teljes egészét képes megkötni!

A régebbi autókban még nincs meg ez az alkatrész, avagy a DPF szűrő tisztítása ezekben az esetekben nem szükséges, viszont érthető, hogy ha már egyszer bekerült ez a fontos szűrő alkatrész az autókba, akkor annak jelentőségteljes szerepe van. Méghozzá a környezetvédelem. A kormot begyűjtő szűrő esetében a tisztítás olykor elengedhetetlen, mert bár amikor a szenzor érzékeli, ha ebből a káros anyagból összegyűlt valamennyi, akkor azt a kipufogó gáz extra magas hőmérsékletével el tudja égetni.

Ehhez azonban megfelelő körülményeknek kell teljesülnie. A DPF szűrő tisztítása szükséges abban az esetben, ha a gépjármű többnyire csak átlagos sebességgel közlekedik, vagyis mindennapos városi használat jellemző rá. Ilyen körülmények között nem lehet úgymond „kikormolni” a kipufogót, tehát kelleni fog a külön tisztítás! Nem csak személyautók, hanem buszok, traktorok és teherautók esetében is létfontosságú a DPF szűrő tisztítása, melyet kedvező árak mellett végeztethetünk el a megfelelő szervizben.

A Truckdiagkft.hu oldalán részletesen megismerheted, hogy miért van szükség ennek az alkatrésznek a tisztítására, hogy mit jelent a részecskeszűrő tisztítás és hogyan zajlik a folyamat.