A sötétítő roló nagyon bevált!

Szponzorált tartalom

sötétítő roló
sötétítő roló

Nemrég felújítottuk a gyerekek szobáját. Megtörtént a festés, minden a helyére került, kivéve egy dolgot, amin nagyon hezitáltunk. Mivel tetőtéri helységről van szó, a falak mérete, elhelyezkedése, dőlésszöge miatt elgondolkodtunk azon, hogy a függönyöket is lecseréljük. Na persze nem másikra, hanem más sötétítő megoldásra.

Így alakult, hogy azóta a sötétítő roló nem csak mint szimpla árnyékoló van jelen a gyerekszobában, hanem más szempontból is nagy hasznát vesszük! Ahogy már említettem a szobájuk a tetőtérben helyezkedik el. Kiváló szigetelés ide vagy oda, mind tudjuk, hogy odafent sokkal hamarabb felmelegszik a levegő egy meleg nyári napon, mint lent bárhol.

A thermo sötétítő roló előnyei közé tartozik az, hogy teljesen fényzáró, ugyanakkor ha reggelente azon az oldalon, ahol besüt a nap leengedem, s az ablakot bukóra nyitva hagyom, akkor szellőzik is, egyúttal megakadályozza, hogy a napsugárzás forró katlanná változtassa a szobát!

Teljesen oda vagyunk érte, nagyon praktikus darab, vele együtt pedig jól is mutat, sokkal visszafogottabb a jelenléte, nagyobbnak tűnik tőle a szoba. A gyerekek is könnyen kezelik, ráadásul még csak fel sem kellett fúrni sehová, mert rendkívül egyszerűen rögzíthető! Igen, ez is egy hatalmas előnye, mert senki sem szívesen furkálja a falat, pláne nem a nyílászárókat. Két egyszerű “pöcökkel” megoldható a roló fixálása! 

Beszéljünk egy kicsit arról is, hogy milyen könnyű tisztántartani. Előtte rendszeresen le kellett szenvedni a függönyt a sínről (a tetőtérben függönysín volt), s ezután be a mosógépbe, amit rendszeresen meg kellett ejteni, hiszen a függönyök remek porfogók. A sötétítő roló tisztítása ezzel szemben néhány perc és csak egy szivacsot igényel. Ajánlom mindenkinek, aki modern, praktikus árnyékolót keres otthonába!