Az interneteskozvetites.hu mentette meg a konferenciát

Szponzorált tartalom

interneteskozvetites.hu
interneteskozvetites.hu

Ha egy nagy cégnél dolgozol rendezvényszervező és PR munkatársként igencsak fel kell kötnöd a gatyád. Minden hónapban van legalább egy sajtóesemény, vagy egy marketinges rendezvény, amelyet meg kell szervezni, le kell bonyolítani, mindezt sikeresen és hibamentesen, mert sokszor sok forog kockán.

Múlt hónapban egy rendhagyó eseményre készültünk, ugyanis egy nemzetközi testvérvállalat tagjai érkeztek hozzánk egy konferenciára, ami azon felül, hogy üzletileg fontos volt számunkra, a külföldi kollégák továbbképző előadásokat is tartottak nekünk. Így aztán magától értetendő volt, és a vezetőség is úgy akarta megvalósítani a rendezvényt, hogy a cégtől bárki részt vehessen rajta, aki csak szeretne.

Mivel ez egy multinacionális cég, így mondanom sem kell, hogy hatalmas létszámról lenne szó, ami hatalmas helyet is igényel. Nekünk ilyen terem nem állt rendelkezésünkre, a konferenciatermünk csupán 50 férőhelyes. Más megoldást kellett keresnünk, és úgy tűnt, hogy egy számunkra eddig még szokatlan módszert sikerült találnunk.

Rátaláltam az interneteskozvetites.hu oldalra, akik élő közvetítésekkel, livestreamingekkel, élő műsorgyártással foglalkoznak. Emellett azonban specifikusan sportközvetítésekkel, koncertközvetítéssel és konferenciák közvetítésével is. Tulajdonképpen minden szolgáltatás megtalálható náluk, amit az élő közvetítések kapcsán el tudsz képzelni.

Már több, mint 10 éve a szakmában vannak és több ezer projektet tudhatnak a hátuk mögött. Továbbá többször dolgoztak televíziós projekteken is, sőt, még a mai napig is szembe találkozhatunk magazinműsoraikkal a tévében. Ebből adódik az, hogy tévés szemlélettel és profi eszközparkkal rendelkeznek, így bárkinek kiváló minőségű tartalmat tudnak gyártani és közölni. Professzionális HD és 4K kamerákkal dolgoznak, így a képminőségre biztosan nem lesz panasz.

Természetesen minket a konferencia közvetítés érdekelt leginkább, így egyből annak kezdtem részletesebben utánanézni. Szerencsére a weboldalon temérdek információ megtalálható a cégről és a szolgáltatásaikról, így egyáltalán nem maradtam válaszok nélkül.

Konferencia élő közvetítése esetén magas minőségben tudják streamelni cégek vagy magánszemélyek online konferenciáját, előadásait, kerekasztal beszélgetését vagy webináriumát, legyen szó egy, vagy akár több előadóról is. Arra is van lehetőség, hogy prezentációt, vagy egy online hívásban lévő személy képét digitálisan hozzáadják az élő adáshoz.

A helyszínen – ami a mi esetünkben egy konferenciaterem – ilyenkor kiépítenek egy mobilstúdiót, beállítják a fényeket és több mikrofont, illetve kamerát is elhelyeznek, hogy több szögből készülhessen felvétel.

Az eseményről készülő tartalmat valós időben közlik az ügyfél által választott platformra, ami lehet akár Facebook, YouTube, a cég weboldala, vagy bármilyen más online felület. Emellett videófelvétel formájában is rögzítésre kerül minden, amit a kívánt formátumban továbbítanak az ügyfélnek, vagy akár különféle profi videóanyagokat is készítenek belőle utómunkával és szerkesztésekkel.

Engem is, illetve a vezetőséget is teljesen meggyőzték, így amikor eléjük álltam az ötlettel egyből igent mondtak és szabad kezet adtak nekem. Az interneteskozvetites.hu-val a weboldalukon található űrlap segítségével vettem fel a kapcsolatot. Itt természetesen személyes adatokat kellett megadnom és azt, hogy milyen szolgáltatás iránt érdeklődnék. Miután kitöltöttem és elküldtem rövidesen fel is vették velem a kapcsolatot és megkezdtük a koncepció egyeztetését. Már a folyamat közben láttam, hogy egy igazán profi és hozzáértő csapatról van szó. Ez az esemény közben is visszaköszönt, hiszen minden zavartalanul és a megbeszéltek szerint folyt. Csodásan alakult a nap és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk attól a több száz kollégától, aki online követte a konferenciát.

Borzasztóan elégedettek voltunk és biztos vagyok abban, hogy legközelebb is az interneteskozvetites.hu-hoz fogunk fordulni!