Villanypásztor többféle változatban, akár napelemmel.

Szponzorált tartalom

villanypásztor
villanypásztor

A vadak és a háziállatok esetében az elektromos kerítésnek más funkciója van. A haszonállatok, avagy a tehenek köré például amiatt kell kihelyezni, hogy ne kóboroljanak el. A villanypásztor két csoportra osztható, az egyiket hálózatról lehet működtetni, míg a másik akkumulátoros, ami lehetőséget nyújt rá, hogy akár napelemmel kombináljuk.

Bármelyiket is választjuk, azt tudni kell, hogy pontosan milyen célból van rá szükség. Abban az esetben, ha vadállatokat szeretnénk távol tartani a birtoktól, akkor mindenképpen alapos körültekintést igényel a telepítés, hogy kellőképp hatékony lehessen. Sokan használnak ilyen eszközöket azért, hogy a területükre ne tévedjenek be például a vaddisznók, hogy megdézsmálják a termést. Az is biztos, hogy ezek az állatok mindössze amiatt teszik ezt, mert bizonyára nagyon éhesek és élelmet akarnak szerezni.

Ez normális ösztön, szegények nem tudják, hogy ezzel nekünk kárt okoznak. Na de a lényeg, hogy megelőzzük a bajt, és a sok energia, amit a termésekre fordítunk, ne vesszen kárba egy éjszaka alatt. A villanypásztor szerepe itt lesz fontos, hiszen védelmet nyújt ellenük, méghozzá oly módon, hogy meghatározott erősség mellett, áramütés éri az állatot, amint a kerítéshez ér.

A szabvány szerint a villanypásztor percenként 60 impulzust adhat le, 6 Joule energia mellett. Ez a maximum, ennél erősebb berendezést nem forgalmazhatnak. Amennyiben kétsége támad afelől, hogy mi lenne a legjobb választás, melyik típus volna a megfelelő, akkor ajánljuk figyelmébe a Cont-eco.hu weboldalt, ahol minden lényeges információt beszerezhet a villanypásztorokkal kapcsolatban. Ez segíthet a választásban is, egyúttal megrendelheti a kiválasztott terméket.