Mi a retinol és miért jó?

Szponzorált tartalom

mi a retinol
mi a retinol

Retinol: a leghatékonyabb harcos a fiatalabb és szebb bőrért.

Szeretné intenzíven és gyorsan megfiatalítani és revitalizálni bőrét műtét nélkül? Akkor mindenképpen használjon retinolt. Ez a szuper összetevő lesz a legjobb és legmegbízhatóbb társad a szebb és fiatalosabb bőr felé vezető úton!

Az idő előtti öregedés elleni küzdelem legaktívabb összetevőjeként elismert retinolt az utóbbi időben sokat használják a kozmetikai iparban. Kezelheti a ráncokat, a szabálytalan pigmentációt, javíthatja a bőr textúráját és összességében megfiatalíthatja és revitalizálhatja a bőrt.

Mi a retinol?

A retinol az A-vitamin legtisztább és leghatásosabb formája. Természetes módon fordul elő a bőrben, és felelős a megfelelő sejtmegújulásért. Erős antioxidánsként működik, és számos élelmiszer, például a halolaj, a tojás vagy a hús összetevője is.

Retinol vagy retinoid? Mi a különbség?

A retinol a retinoidok leghatásosabb formája és az A-vitamin legerősebb koncentrációja.

A retinoidok, amelyekhez a retinol is tartozik, az A-vitamin szerkezetéhez szorosan kapcsolódó szerves vegyületek csoportja.

Hogyan működik a retinol?

A retinol a kozmetikumokban leggyakrabban használt retinoid, mivel ez a leghatékonyabb. Nagymértékben képes minimalizálni az öregedés kezdeti jeleit, például az egyenetlen pigmentációt, még napkárosodás esetén is. Kisimítja a finom vonalakat és ráncokat, megújítja a sejteket, gyengéden hámlaszt, hogy a bőr természetes ragyogást kapjon, hidratál, valamint elősegíti a bőr saját kollagén- és elasztintermelését, és ezáltal feltölti és feszesíti a bőrt.

Hol kezdje el a retinol használatát.

Csak abban a pillanatban kezdjen retinollal kezelni, amikor az öregedés első jeleit észleli magán. Ez általában 30 éves kor körül következik be – ekkor kezd lelassulni a kollagén- és elasztintermelés, és megjelennek az első ráncok. Mindig kisebb mennyiséggel kezdjen, eleinte hetente kétszer használja, majd fokozatosan növelje az időközöket. Kezdje alacsonyabb koncentrációval (pl. 0,3%), különösen, ha érzékeny a bőre. Ha a bőre megengedi, fokozatosan növelje a koncentrációt.

Hogyan kell használni a retinolt?

A retinolt elsősorban este használják, mivel érzékeny a napra, és allergiás reakciót okozhat. Ennek ellenére az esti felvitel után másnap reggel mindig szükséges egy legalább SPF 30-as fényvédő faktorú nappali krémet felvinni. Ideális, ha egy arcszérummal kezdjük. Masszírozzon egy kis mennyiségű retinolszérumot az ujjbegyeivel az arcára, a nyakára és a dekoltázsára, hagyja felszívódni, majd vigye fel az éjszakai krémet. Ha szárazabb a bőröd, kipróbálhatsz egy koncentrált olajos szérumot retinollal az öregedés jelei ellen.

Hogyan lehet növelni a retinol hatását?

A retinol nagyszerű partnere a C-vitaminnak. Ha szeretné fokozni a hatását, és a lehető legjobban kezelni a bőrét, iktasson be egy nappali krémet vagy C-vitaminos szérumot a rutinjába, este pedig használjon retinolt.

A retinol érzékeny bőrre is alkalmas?

Határozottan igen, de érzékeny bőr esetén óvatosan kezdjen enyhébb termékekkel és alacsonyabb koncentrációval. Kezdetben heti 1 x, az időközöket növelje, ha jól tolerálja.

Segít a retinol a zsíros bőrön?

A finom vonalak és ráncok kisimítása, a bőr egységesítése, a kollagén- és elasztintermelés fokozása és a feszesség mellett a retinol a pórusok megjelenését is minimalizálhatja. A zsíros bőr, hacsak nem kifejezetten érzékeny, általában vastagabb, mint a száraz bőr, így jól tűri a retinolt, és elviseli az erősebb koncentrációt is.

A retinolnak hosszú és pótolhatatlan helye van a kozmetikumokban. Kezdje el használni, óvatosan és fokozatosan. Ha allergiás reakció, például bőrpír vagy viszketés jelentkezik, várjon néhány napot, amíg a bőr megnyugszik, majd próbálja meg újra. Ha bizonytalan, konzultáljon bőrgyógyásszal a bőrére való alkalmasságáról. De ha egyszer beleszerettél a retinolba, soha többé nem akarsz lemondani erről a verhetetlen szépségsegédről.