A zenélés szerves része az egyedi póló készítés.

Szponzorált tartalom

egyedi póló
egyedi póló

Zenélni mindig öröm, már abban az esetben, ha nem erőlködésről van szó. Akinek kicsi korában választanak a szülei egy hangszert, és erőszakkal járatják zeneórákra, azzal hamar meg lehet utáltatni a muzsikát, de ha valaki önszántából dönt úgy, hogy zenét tanulna, azoknak a jelentős többsége egy életre benne ragad. Nem mindenkiből lesz turnézó szupersztár, ez tény, de ha akár hobbi szinten is megmarad a dolog, akkor az máris egy siker. Sok olyan zenekar van, amikről még soha senki nem hallott, mert mondjuk középkorú családapák állnak össze, hogy eljátsszák a fiatal koruk nagy slágereit, mégis ez annyi örömöt okoz nekik, hogy semmi pénzért nem hagynák abba. Mások ezzel szemben fiatalon alakítanak bandát, amikor még nyitva áll a rocksztárság álma. Ilyen esetekben az egyedi póló készítés az egyik olyan mozzanat, ami azt az érzetet keltheti. Hiszen a nagy bandáknak csomóan hordják a pólóit, miért ne gyártsanak ő is sajátot?

Csak az teszi a nagy különbséget, hogy amíg az ismert bandák merch-dolgait üzemi szinten gyártják, addig egy kezdő vagy kis bandának egyáltalán nem éri meg ilyen nagy mennyiségben készíttetni. Az ő esetükben az egyedi póló készítés a járható út, ugyanis így jóval kisebb mennyiségben lehet mintás pólókat gyártatni. Igen ám, de hol érdeklődjön,hová forduljon az, akinek korábban még sosem volt ilyesmivel dolga? Számos plázában, nagyobb bevásárlóközpontban vannak kisebb üzletek, ahol csinálnak ilyesmit, például pólóra-bögrére nyomtatnak mintát, gép hímeznek, és hasonlók. Ezek se rosszak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy rettentő drágák, és azért egy kisebb együttesnek az is sokat számít, ha pár pólót el tudnak adni. Viszont ha nincs rajta egy fillér nyereségük sem, sőt, még ráfizetéses is a dolog, akkor értelemszerűen nagyon nem éri meg. Viszont akkor mi lehet a legjobb alternatíva ilyen igények mellett?

Az olyan vállalkozások, mint például a lolmarkt.hu nagyszerű lehet az olyanok számára, akik nem több százas mennyiségben szeretnének egyedi mintás ruhákat készíteni, sőt, azzal sincs gond, ha valaki nem tud a rendeléséért elmenni. Az előre eltervezett, de nem profi munkákat is szívesen veszik, amikor egyedi póló készítés a téma, hiszen nekik maguknak is vannak házon belül grafikusaik, akik csodákat tudnak művelni a laikusok által tervezett dolgokkal is. A weboldalukon keresztül bárki megkeresheti őket bármilyen ezzel kapcsolatos kéréssel, kérdéssel, ők nagyon szívesen válaszolnak bárkinek. Így tehát ha egy kezdő zenekar adott esetben szeretne kijönni az első szériányi saját pólóval, akkor ők például ideális választásnak bizonyulhatnak. Nagyon magas minőségben készítik el a megrendelt pólókat, tökéletesen betartják a megbeszélt határidőket, emellett pedig a kész áru kiszállításával sincs gond, a futárszolgálat bárhova elviszi a csomagot.

Ha annak idején, mikor én voltam kezdő, lett volna ilyen lehetőség, egész biztos vagyok benne, hogy éltünk volna vele. Azóta persze eltelt lassan 20 év, és már nagyon mások a viszonyok. Mondjuk már akkor is voltak olyanok, akik ehhez a módszerhez folyamodtak, de általában az ilyesmi nem terjedt túl a bandatagok saját használatú pólóin. Természetesen két évtized sok idő, és ma már sokkal egyszerűbb az ilyesmit kivitelezni, köszönhetően az ehhez hasonló cégeknek, pólónyomdáknak, de természetesen nem csak zenészek, zenekedvelők előtt áll nyitva az egyedi póló készítés lehetősége. Szinte bárki, aki úgy gondolja, hogy szívesen tervezne magának felsőruházatot, netán vágyik egy banda pólójára, amelyik már régen nem fellelhető, miért ne készíttessen magának egy után gyártott darabot? Vagy egy étterem, egy szórakozóhely miért ne terveztethetne magának, az alkalmazottainak egyedi mintás pólókat? A felmerülő lehetőségek száma szinte végtelen, és az ilyen saját mintás pólókra mindig lesz igény.