A dugulás okai és a megelőzéshez tippek.

Szponzorált tartalom

dugulás okai
dugulás okai

Sokszor a nagy kapkodásban bele sem gondolunk, hogy a lefolyóba pottyant ételmaradékok milyen kárt tudnak okozni a későbbiekben. Pedig sajnos a dugulásoknál ez egyfajta fő ok. Más esetekben az idegen tárgyak okoznak problémát, amelyek mind a mosogatóban és a WC-ben is előfordulhatnak, ha nem vigyázunk.

Mi a megoldás? Első körben a dugulás okai azok, amelyeket érdemes megismerni ahhoz, hogy a későbbiekben csökkenthetők legyenek az esélyek a kialakulásra. Olykor hónapok, sőt évek telnek el addig, míg a sok nem oda való dologtól eldugul a lefolyó. Ne ijedjünk meg ilyenkor sem, hiszen ha a házi praktikák nem válnak be, akkor a szakemberek segítségére még mindig számíthatunk!

Sokan az elhasznált olajat is a lefolyóba öntik, pedig ennek gyűjtésére és megsemmisítésére is van lehetőség, így nem csak a dugulás kialakulásának esélyét csökkenthetjük, hanem környezetbarát módon járhatunk el! Nem beszélve arról, hogy a dugulás okai között elsők között szerepel az olaj és zsír, mely a csövek falán gyűlik az idők során és szűkítik a rendszert, így a kisebb-nagyobb darabok már nem tudnak lejutni a csatornába, hanem megakadnak.

Ha ilyesmi történik, akkor sem feltétlenül kell nekiesni erős vegyszerekkel, hiszen azzal is csak kárt teszünk a rendszerben, na meg persze saját egészségünkben. Érdemes inkább a természetesebb módszerekkel próbálkozni, ami lehet trisó és forró víz vagy ecet és forró víz kombinációja. Ezek a kisebb dugulásokat sikeresen háríthatják el.

A szakemberek a dugulás okai és azok felderítése mellett az elhárításban vállalnak szerepet oly módon, hogy ők rendelkeznek a kellő szaktudással és megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy jó esetben bontás nélkül, további felmerülő költségek hiányában oldják meg a tisztítást.

A fürdőszoba is egy tipikus helyszín, ahol a dugulással találkozhatunk. A dugulás okai ilyenkor a lefolyóban rekedt hajszálak vagy akár kupakok és egyéb idegen tárgyak is lehetnek. A különféle kozmetikai termékek, amelyeket a tusoláshoz, fürdéshez használunk, mind a lefolyóban kötnek ki. Ezek is lerakódást képezhetnek. Tekintettel arra, hogy a dugulás okai más ismertek, érdemes több figyelmet fordítani rá, hogy megelőzzük a bajt! Ha mégis nagy a gond, a szakemberek segítenek!