Derült égből kft. alapítás

Szponzorált tartalom

kft alapítás menete
kft alapítás menete

Barátnőmmel már régóta dédelgettünk egy nagy tervet, méghozzá azt, hogy saját céget alapítsunk. Mind a ketten szenvedélyesen szeretünk szöveget írni, és mindig is arra vágytunk, hogy egyszer a szövegírás legyen a munkánk. Hogy végre szeressük is azt, amiből megélünk. És persze, hogy egyáltalán megéljünk belőle.

Mivel a cégalapításról, és amúgy az adózásról nem sok fogalmunk volt, ezért már a legelején egyértelmű volt, hogy külső segítségre lesz szükségünk. Abban biztosak voltunk, hogy kft-t kell alapítanunk, de a hogyanokról fogalmunk sem volt, mondhatni a kft alapítás menete lila ködként gomolygott előttünk.

Hatalmas szerencsénkre egy ismerősünk ajánlott egy megbízható céget, amely állítása szerint segítségünkre lehet a kft alapítás menetében, a lépések megtervezésében, és egyáltalán abban, hogy egy csomó bürokratikus, hosszadalmas elintéznivaló egyszerűbben, gördülékenyebben valósulhasson meg.

A Gross – „Székhelyben otthon” szekhelypartner.hu weboldalán böngészve alapból sok hasznos információval találkoztunk. A vízszintes menüsorból választható lehetőségek között például rögtön rátaláltunk a „kft alapítás info”-ra, ahol roppant praktikusan, a gyakran ismételt kérdések között valóban megtaláltuk azokra a kérdéseinkre a válaszokat, amik igazán foglalkoztattak bennünket.

Ezek közé kérdések közé tartozott például az, hogy mekkora tőkével kell rendelkezni a kft alapításához és azt a tőkét mikor kell rendelkezésre bocsátani, és hogy mikor kell a bankszámlán megmutatkoznia ennek a pénzösszegnek.

Az időtényezős kérdéseink közt szerepelt az is, hogy mikor lehet bankszámlát nyitni, és hogy egyáltalán mikor jegyzik be a kft-t, és így az adott tevékenységünket mikor kezdhetjük meg. Ezekre a roppant fontos kérdésekre mind-mind egyszerű, érthető, rövid és lényegretörő válaszokat kaptunk.