Az élhajlítás technológia új utakat nyitott meg előttünk!

Szponzorált tartalom

élhajlítás
élhajlítás

Bizonyos alkatrészek, elemek gyártásakor átlagon felüli hajlítási pontosságra van szükség. Az acél és alumínium munkadarabok hajlításánál nagy odafigyelésre van szükség, hiszen olykor különösen nehéz feladatot kell végrehajtani az anyagdarab hajlításának terv szerinti megvalósításához. Különböző iparágakban alkalmazzák ezt a technológiát, köztük az építőiparban, gépek- és autók gyártásában többek között.

Az anyag hajlításával, görbítésével kimagasló pontossággal kell eljárni, ezért az élhajlítás segítségével elérhessék a tervekben szereplő formát és hajlítási szöget. A CNC vezérlésű gépek nagy segítségünkre vannak ebben, azonban ezek használatának gyakorlata nélkülözhetetlen a pontosság érdekében.

A MÁTRÉP élhajlítás szolgáltatásaival a speciális megmunkálásnál a cél, hogy forgácsolás nélkül lehessen elérni a kívánt formát. A lemezszekrények, különböző alkatrészek kapcsán be kell tartani a tervben szereplő paramétereket, hogy a lehető legnagyobb pontossággal lehessen elvégezni a lemez hajlítását.

Nem szabad elfelejteni, hogy a különböző anyagoknál más és más szempontokat kell figyelembe venni, hogy az anyag ne sérüljön vagy ne deformálódjon el. Az anyagok feszültségnek vannak kitéve a megmunkálás során. Erre ügyelni kell, hiszen befolyásolhatja a munkadarab élettartamát a későbbiekben. A szükséges erő meghatározásában lényeges szerepet játszik az anyagok ismerete, a hajlítási eljárások során alkalmazott erő.

A fémek tűréshatárát szem előtt tartva kell elvégezni az élhajlítást, hiszen nem mindegy, milyen mértékben lehet meghajlítani az anyagot, hogy az nehogy megvetemedjen vagy eldeformálódjon. Amikor egy alkatrészt kell legyártani, illetve egy termék egy elemét, ott hatalmas odafigyelést igényel a munka, hiszen az elkészült darabnak muszáj lesz illeszkednie a helyére. Emiatt néhány milliméter eltérés is sok gondot okozhat a cél elérésében.

Az élhajlítási technológia előnye, hogy a munkadarabokat gyorsan, mégis pontosan le tudják gyártani, ezáltal akár nagy mennyiségben is van lehetőség a legyártásra. Amennyiben élhajlítás miatt keres tapasztalt céget, a matrep.hu oldalon megismerkedhet a CNC nyújtotta előnyökkel és lehetőségekkel!