Az alkoholizmusból igenis fel lehet épülni, ha akarjuk.

Szponzorált tartalom

https://felepulok.hu
https://felepulok.hu

A függőbetegségekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy modern dolgok, régen az ilyesmivel az embereknek nem volt gondja. Ennél nagyobbat nem is nagyon tévedhetnénk, hiszen amióta léteznek bódító szerek, azóta vannak olyanok, akik képtelenek nekik ellenállni, a rabjává válnak. Vannak, amiket már az ókor óra ismerünk, mint a kender vagy az ópium, de az alkohol még ennél is sokkal régebb óta ismert. Hogy a pontos eredete hol lehet, senki sem tudja, de első írásos emlékeink egyike is egy korai sörrecept volt. Az ital ellazít, felvidít, feledteti a gondokat – sokan ezt keresik benne. Csakhogy ez nem mindig igaz. Néha még inkább elmélyíti, elmérgesíti a problémát, illetve újakat teremt helyette. De megoldást semmiképpen sem kínál. Ha valaki túlzásba viszi a fogyasztását, akár a saját halálát is okozhatja, illetve ha huzamosabb ideig teszi ki magát a hatásának, függőbetegség, alkoholizmus is kialakulhat. Ennek leküzdésében segíthet rengeteget a https://felepulok.hu oldala, és az ott bemutatott alkoholelvonó program.

Alkoholistával valószínűleg mindannyian találkoztunk már életünkben, hiszen itt, Magyarországon nem kell messzire menni értük, nem számítanak különlegesnek. Vidéken, különösen faluhelyen nehéz a helyzet, ahol egy bizonyos kor után szinte elvárás, hogy kocsmázzon az ember, de a nagyvárosokban is ugyanúgy látni az alkoholbetegségtől szétcsúszott emberek tömegeit. Szokták mondani, hogy a kétmillió alkoholista országa vagyunk, mert a népesség egyötödét érinti valamilyen formában a rendszeres fogyasztás. És a hangsúly itt a rendszerességen van, ugyanis orvosi értelemben ez határozza meg az alkoholizmust. Egy pohár bortól még senki sem lett alkoholista, ám ha arra a pohárra minden este szükség van elalvás előtt, ott már lehetnek gondok. Ezért lenne érdemes alaposan áttanulmányoznia mindenkinek a https://felepulok.hu oldalát, aki úgy érzi, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt.

De ha egy hozzátartozónkon látjuk az aggasztó jeleket, akkor is érdemes felkeresni a https://felepulok.hu oldalát, hiszen az ott található információ számukra is értékes lehet. Nagyon sok esetben az alkoholizmussal küzdő személy nem is hajlandó elismerni, hogy gondjai vannak, tagadja az egészet, és ingerült lesz, ha szóba kerül. Ez sem egy új jelenség, ilyesmiről is hallani, mióta világ a világ. Ám a „Felépülök” által kínált program nagyon sokak számára jelentheti a kiutat, ha hajlandók elismerni, és belátni, hogy egyedül nem tudnak vele megbirkózni. A családtagoknak, barátoknak éppen ebben lehet nagy szerepe: ha sikerül meggyőzni az illetőt, hogy menjen el a vállalkozás egyik szakembere által tartott állapotfelmérésre, és ott szembesül vele, mekkora is a gond valójában, akkor az talán végre elindítja azon az úton, hogy változtatni akarjon. Ha egy hozzáértő szájából hallja, hogy gondok vannak, akkor az talán hitelesebben hathat.

Összességében az a baj, hogy rákényszeríteni a dolgot senkire sem lehet. Bármennyire fájdalmas is, de vannak, akik nem akarnak változtatni. Ám akik igen, azoknak ott van a https://felepulok.hu egyhónapos intenzív bentlakásos programja, illetve az általuk kínált utókezelések a visszaesés megelőzése érdekében. Igaz, hogy nem olcsó a részvétel, de ha ezen múlik az egészség és az élet, akkor nem érdemes fontolgatni. A program sikerrátája több mint 70%-os, így a gyógyulás valószínűsége nagyobb, mint azé, hogy valakin nem tud segíteni. Viszont ehhez természetesen nem elég csak a program és a résztvevő szakértők tapasztalata és igyekezete, a jelentkezőnek is akarnia kell a javulást, felépülést. Ha benne nincs meg a szándék, akkor lehetetlen csodát tenni, senki akarata sem befolyásolható erőszakkal. Ám ha valakiben megvan a hajlandóság a változásra, máris sokkal jobb esélyekkel indul el a felépülés nehéz, ám annál jobb élettel kecsegtető ösvényén.