A WPC padló szakszerű lerakását így végezd.

Szponzorált tartalom

WPC padló
WPC padló

A természetes faburkolatok szépségét és a műanyag praktikumát egyesíti magában ez a különleges anyag. Számos előnye van, köztük a könnyebb karbantarthatóság, vízhatlanság, továbbá rendkívül ellenálló mind az időjárással, mind a rovarokkal szemben. De ha ezeket az előnyöket ki akarjuk élvezni, ahhoz jól kell lerakni a padlót! 

Hogyan történik a WPC padló lerakása, mire kell figyelni? Megmutatjuk, hogy miként érdemes nekiállni a dolognak, amennyiben házilag történik a padlózat kialakítása ebből az anyagból.

A moduláris illeszkedésnek köszönhetően összepattintással is csatlakoztathatjuk egymáshoz az egyes elemeket. Így nem csak vízszintes, függőleges vagy átlós vonalakban rakható le, hanem akár mint a parketta esetében, különböző mintázatban egyaránt bűvészkedhetünk vele.

A telepítés első lépése a megfelelő párnafa alátámasztás. Ezeknek a párnafáknak az egymáshoz való távolságát a WPC padló típusa határozza meg. A szintezés különösen fontos, hogy a végeredmény szép és tartós legyen.

Ha készen vagyunk az alátámasztással, már kezdődhet is a lerakás. A telepítésnél szintén fontos méregetni, lényegében minden hasonló munkánál elengedhetetlen a folyamatos mérés. Dekopirfűrésszel vághatjuk a WPC-t, ha a kész termék méretein szeretnénk igazítani. A tervezés sosem maradhat el, tehát mielőtt bárki nekilátna a munkának, érdemes előtte átgondolni, vázlatot készíteni arról, hogyan is szeretnénk ha kinézne végül a teraszunk.

Segítségre lenne szüksége a WPC padló lerakásához? A WPCBEN OTTHON szakemberei a megfelelő színű és méretű anyag kiválasztását, beszerzését és lerakását egyaránt vállalják! A szakszerű telepítéssel együtt meghosszabbíthatjuk a burkolat élettartamát, ezért ha nem bízná a véletlenre a sikert, érdemesebb lehet szakemberre bízni a munkát!